Signature Class : Wrap

Αντλείστε στοιχεία από το mindset των game changers, διαμορφώστε τα και κάντε τη διαφορά στο δικό σας περιβάλλον”, προτείνει o Dilts στους Έλληνες

>  Ο Steave Jobs, όταν ρωτήθηκε τι κάνει μπροστά στο computer του, απάντησε: «Αλλάζω τον κόσμο»
>  Ο Elon Musk … πειραματίζεται συνεχώς με τα όριά του
>  O Disney έλεγε: «δεν ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο φιλμ μου, ξέρω μόνο ότι θα είναι εντυπωσιακό και λαμπερό»

Αυτά ήταν μερικά μόνον από τα παραδείγματα Game Changers που ανέλυσε ο Robert Dilts κατά την παρουσίαση του πρωτοποριακού μοντέλου του, Success Factor Modeling, SFM στο ειδικό Signature Class The Νext Generation Entrepreneur – The Difference that Makes the Difference στις 07 και 08 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης των Φίλων Μουσικής Αθηνών Λίλιαν Βουδούρη στο Mέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο ειδικός στη μελέτη του Genius Thinking και δημιουργός του διεθνώς αναγνωρισμένου Success Factor Modeling – SFM™ παρουσίασε το μοντέλο του σε επιχειρηματίες, υψηλόβαθμα στελέχη οργανισμών, πανεπιστημιακούς και νέους επαγγελματίες, δίνοντας απαντήσεις σε σειρά ερωτημάτων: Ποιες είναι οι παράμετροι που καθορίζουν την επιτυχία κάποιων ανθρώπων? Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες, ώστε να δομήσουμε παρόμοιο τρόπο σκέψης, όπως οι game changers, ακόμη και σε διαφορετικά περιβάλλοντα? Μήπως τελικά γεννιέσαι να πετύχεις? Τι συμβαίνει με τον παράγοντα τύχη?

        

 

 

 

 

Τα κύρια συμπεράσματα αυτής της ειδικής διημερίδας συνοψίζονται στα εξής:

  • Tα πάντα ξεκινούν από τη δομή της σκέψης, το mindset. Κοινό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που ξεχωρίζουν είναι ο διακριτός τρόπος σκέψης τους, στον οποίο ενυπάρχει το πάθος. Αυτό είναι η κινητήρια δύναμη που προσφέρει την απαιτούμενη ενέργεια στο άτομο.
  • Το όραμα και η αποστολή περικλείουν στοιχεία του πάθους, όμως πρέπει να συνδεθούν με κάτι πιο απτό. Με το SFM™ για πρώτη φορά συνδέονται το όραμα και η αποστολή με τη φιλοδοξία.
  • Η φιλοδοξία – σημείο όπου συνήθως χάνονται τα διάφορα εγχειρήματα – αποτυπώνεται σε συγκεκριμένες ενέργειες και αποτελέσματα, η δε ικανοποίησή της δεν αφορά μόνο στο εγώ, αλλά και στην ανάγκη συνεισφοράς προς το ευρύτερο σύνολο.
  • Προϋπόθεση, στο SFM™, για την υιοθέτηση αυτής της δομής σκέψης είναι η ανάληψη, εμβάθυνση και εξέλιξη των ρόλων που απαιτούνται στο πλαίσιο ενός εγχειρήματος καθώς και η αξιοποίηση της συλλογικής νοημοσύνης ως παράγοντα επιτυχίας.

Κατά τον Dilts, μπορούμε να αντλήσουμε στοιχεία των game changers και να δημιουργήσουμε το δικό μας κύκλο επιτυχίας, αρκεί να λάβουμε υπόψη ότι:

  • Η υλοποίηση των παραπάνω οφείλει να συνεκτιμάται και με άλλα συστατικά στοιχεία του οικοσυστήματος.
  • Οποιαδήποτε υπερβολή όπως υπέρμετρη φιλοδοξία, χωρίς όραμα, εις βάρος άλλων παραγόντων, μπορεί να επιφέρει τεράστιες ανισορροπίες στο οικοσύστημα ενός ατόμου ή μιας επιχειρηματικής οντότητας, με αρνητικές συνέπειες.
  • Ένα δυσμενές περιβάλλον μπορεί δυνητικά να εγκλωβίσει τη σκέψη κάποιου, αποτρέποντάς τον να προχωρήσει. Τα περισσότερα projects που αποτυγχάνουν, δεν οφείλονται συνήθως στο περιβάλλον, αλλά σε εσωτερική αμφισβήτηση ή σε έλλειψη ευελιξίας και προσαρμογής στα συνεχώς εξελισσόμενα δεδομένα.
  • Η δικτύωση και καλλιέργεια σχέσεων με τους stakeholders συμβάλλουν στην επιτυχία.
  • Το elevator pitch που προσελκύει χρηματοδότες δεν επικεντρώνεται στα προϊόντα και τις υπηρεσίες, αλλά στο όραμα και την αποστολή.
  • Τύχη είναι το σημείο συνάντησης προετοιμασίας και ευκαιρίας.

Ο Robert Dilts ευχαρίστησε τους διοργανωτές και το κοινό τόσο για την ενεργή συμμετοχή του, όσο και για τη θέληση και δέσμευσή του να δοκιμάσει αυτή την πρωτοπόρο προσέγγιση και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει στην Ελλάδα, με στόχο να συνεχίσει την ανάλυση της δομής σκέψης των Ελλήνων επαγγελματιών στο δύσκολο περιβάλλον που λειτουργούν.


Η εκδήλωση είχε τεθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 

Χορηγοί επικοινωνίας:

Με την στήριξη του